П`ятниця, 03.05.2024, 16:57


Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Опитування
Як часто Ви відвідуєте наш сайт?
Всего ответов: 98
Статистика
Друзі сайту

Банер

Головна » ДУХОВНІ ТАБОРИ

Тетяна Яблінська

Канікули з Ісусом у церкві «Серця Ісуса і Серця Марії»  м. Долини

            «Де б ми не були, з друзями завжди відчуваємо себе, як вдома», - каже Генрі Драммонд. А ще можна додати: «… з друзями завжди відчуваємо себе, як вдома,  навіть у церкві, особливо, коли моїм другом є Ісус». Саме так могли б сказати учасники духовного табору «Духовна Ватра», які проводили і проводять  свої «Канікули з Ісусом»  при церкві «Серця Ісуса і Серця Марії» м. Долини.

         

Цього року такий духовний табір, організований о. Вітольдом Левицьким,незважаючи на різні складнощі та ситуації,  проходить у м. Долина саме при церкві «Серця Ісуса і Серця Марії», де діти живуть, харчуються, відпочивають, моляться, слухають духовні науки, грають ігри, цікаво проводять вечори.

          І заїзд табору ( молодша група 10-13 років)  розпочався 8 липня  та тривав до 17 липня 2014 року. Учасниками даного заїзду були діти з Долини та Долинського району, Тисмениці, Болехова, Стрия, с. Сянки( Турківський р-н, Львівська обл.) ,с. Таурів ( Козлівський р-н, Тернопільська обл.). Всього – 60 учасників.

З усіма дітьми працювали аніматори : Голота Степанія, Голота Надія, Яблінська Ірина, Хома Ольга  та священики. Координатором, або як неформально називали діти « аніматор аніматорів», була Тетяна Яблінська ( автор статті). Керівником , організатором і духовним батьком  та опікуном табору є о. Вітольд Левицький. Своїми молитвами і працею допомагали також  о. Ігор Яблонь  та о. Юрій Фок ( парох з с. Сянки).

  & ... Читати далі »

Категория: ДУХОВНІ ТАБОРИ | Просмотров: 685 | Добавил: Vitold | Дата: 18.08.2014 | Комментарии (0)

Канікули з Ісусом


Нещодавно поблизу м. Долини (  територія товариства «Долина») відбулась урочиста презентація цьогорічного духовного табору «Духовна Ватра», на яку завітали представники духовенства та державної влади.  Гаслом табору є «Канікули з Ісусом»,  де  діти та молодь мають можливість відпочивати з Богом, дізнатися про те, чого хоче від нас Творець та духовно збагатитись. Табір проводиться з благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківської митрополії Кир Володимира Війтишина  церквою «Серця Ісуса і Серця Марії» під керівництвом о. Вітольда Левицького, пароха і настоятеля храму.


Урочистість розпочалась гімном «Боже великий, єдиний» у виконанні дітей, вихователів та гостей табору, також звернулися з промовою до всіх присутніх о.Вітольд Левицький ( радник Архієпископа і Митрополита), о.декан Зореслав Котович, п. Володимир Сподар (начальник управління освіти, молоді та спорту РДА). Потім відбувся молебень до Христа Спасителя, який відслужили присутні тут отці, крім вище згаданих, о. Ігор Яблонь, о. Василь Кривецький, о. Василь Бур ... Читати далі »

Категория: ДУХОВНІ ТАБОРИ | Просмотров: 627 | Добавил: Vitold | Дата: 23.08.2013 | Комментарии (0)

Канікули з Ісусом у таборі "Духовна ватра"

Сердечно запрошуємо дітей від 10 до 16 років взяти участь у Канікулах з Ісусом у таборі"Духовна Ватра" Церкви "Серця Ісуса та Серця Марії" м. Долина Івано-Франківської Митрополії УГКЦ з 1 до 10 серпня.


Категория: ДУХОВНІ ТАБОРИ | Просмотров: 647 | Добавил: Vitold | Дата: 27.07.2013 | Комментарии (0)

   Саме під такою назвою відбувся відпочинковий табір для Марійської дружини м. Дрогобича на околицях села Мислівка, в урочищі „Ільма", Долинського району, Івано-Франківської області на території християнського табору церкви Серця Христа та Марії (м. Долина, настоятель о. Вітольд Левицький).
          Протягом табору учасники поєднували духовний відпочинок з фізичним. На щоденних Святих Літургіях учасники під духовним проводом О. Юліана Хомечка, ЧСВВ роздумували над темою табору. Потрібно хотіти жити, а не існувати. Найбільшою помилкою нашого прагнення є тоді, коли засіб стає нашою основною ціллю. Матеріальні речі: машина, гроші, власний дім ніколи не принесуть справжньої радості та цілковитого щастя. Вислів "Хотіти – це могти!" має насправді дуже глибокий зміст, але водночас дає нам сміливості та відваги у щоденному житті.
         Темою обідніх катехез були Святі Тайни та їх значення для нас християн. Занурення у воду символічно означало хрещення, мирування – миропомазання чола миром, прибивання гріхів до Христа – покаяння, ділення хлібом – Євхаристія, розповіді про священство та подружжя та єлеопомазання.
На закінчення табору учасники приїхали до с. Гошів на молодіжне паломництво, що б у стіп Гошівської Богородиці скласти сердечну подяку за прекрасний відпочинок, за всіх тих, хто посприяв та організував їхній побут.
Учасники табору хочуть скласти сердечну подяку Господеві, Пресвятій Богородиці, о. Вітольду Левицькому за надане приміщення для проведення табору, о. Юліанові Хомечку, ЧСВВ за змістовні науки, проповіді, організацію табору, Христині Сирник та Надії Цмоканич за організацію спортивних естафет, великої гри, конкурсів, творчих майстер-класів, вечірніх молитов-розважань. Надії Мирці та Ірині Штик ... Читати далі »
Категория: ДУХОВНІ ТАБОРИ | Просмотров: 638 | Добавил: Vitold | Дата: 31.08.2012 | Комментарии (0)



ВРАЖЕННЯ ВІД ПЕРЕЖИТОГО

            Цього літа учні нашого класу разом з вчителями мали можливість побувати у Карпатах.Ми подорожували поїздом та автобусом ,це було дуже захоплююче і цікаво ,адже ми миогли милуватися навколишніми краєвидами тому ,що поїзд їхав дуже повільно. Виїжджали ми дуже рано ,а по доозі спостерігали за сходом сонця .Зі Львова на ша група виїхала автобусом який довіз нас до мальовничого містечка Долини ,де у трапезній храму «Серці Ісуса і Серця Марії» нам приготуваласмачний обід. Найбільше мені сподобалися Скелі Довбуша ,які зачаровують всіх туристів своєю красою та природою,і музей Степана Бандери у якому ми мали можливість дізнатися багато цікавого про життя та смерть С. Бандери.Нам організували дуже цікаву екскурсію . Ми побували у будинку де Бандера провів своє дитинство,а також у Гошівському монастирі та Скиті Манявському . 
Кожного ранку ми ходили до церкви де святу літургую правив о. Вітольд . З ним наша поїздка виявилась цікавою та повчальною.Кожного вечора ми з захопленням лухали пісні ,які співав о. Вітольд ,чи дивилиися фільм ,а потім обговорювали його. 
Останнього дня ми їздили на річку ду купалися у холодній гірській воді.Всіх вражень не передати . Словом екскурсія була дуже цікавою ,захоплюючою ,духовно повчальною . 
Олена Мальона 
          З 24 по 26 липня учні 9 класу Радехівської Спеціалізованої середньої школи побували у Карпатах.Відвідуючи святі місця ,ми намагалися почерпнути для себе духовні надбання ,покращити свій моральний стан і навчитися жити разом з Б ... Читати далі »
Категория: ДУХОВНІ ТАБОРИ | Просмотров: 1044 | Добавил: Vitold | Дата: 31.08.2012 | Комментарии (0)